20. BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT MePZ KUD DOLENJSKE TOPLICE

  1. BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT MePZ KUD DOLENJSKE TOPLICE

V zadnjih dvajsetih letih Mešani pevski zbor, ki deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Dolenjske Toplice in ga vodi Boštjan Tisovec, s svojim tradicionalnim božično-novoletnim koncertom naznanja začetek  božičnega časa.

Tudi tokrat je bila topliška dvorana polna, poslušalci pa navdušeni. Program koncerta so namreč poleg domačega zbora popestrili tudi Orkester slovenske vojske, ki ga strokovno vodi Aljoša Defferi in trenutno zelo priljubljen kvartet Kvatropirci. Pester program, sestavljen iz treh zelo različnih zvrsti glasbenega izražanja, je v skupno zgodbo spretno povezal voditeljski par, Tina Tisovec in Nejc Križe.

Orkester slovenske vojske, ki vsako leto izvede nekaj božičnih koncertov po Sloveniji, je letos gostoval v Dolenjskih Toplicah. Program, ki so ga predhodno že trikrat izvedli po različnih krajih v Sloveniji skupaj s Kvatropirci, so v Toplicah nadgradili še z zborovsko pesmijo.

Že pred koncertom je za koncert vladalo izjemno zanimanje. Člani zbora so se nanj v zadnjih tednih intenzivno pripravljali, in pripravili kratek presek njihovega dela v zadnjem času. Na klavirju jih je spremljal Robert Kohek. Zbor se je javnosti prvič predstavil v novih oblačilih, ki so jih člani zbora dobili s pomočjo Občine Dolenjske Toplice. Za pomoč pri stilski preobrazbi in podpori pri delovanju se iskreno zahvaljujejo.

Zbor bo naslednje leto praznoval 20-letnico delovanja. Njihov prvi predsednik je bil Tone Pekolj, temu pa so v letih delovanja sledili in zgledno skrbeli, da je zbor sploh imel pogoje za ustvarjanje: Slavko Struna, Jana Vovk, Vesna Barbič Šenica, Miha Kastelec, Marjan Dular in Jana Vovk. Strokovno je prva zbor vodila Rada Rebernik (5 let), kasneje Matej Burger (4 leta), zadnjih 11 let pa zbor vodi Boštjan Tisovec.

Zbor ima v prihajajočem letu že zastavljen program dela in kar nekaj vabil. V seznamu želja so zapisali tudi kakšno gostovanje v tujini. Zbor se s pesmijo zahvaljuje vsem, ki ga na njegovi poti podpirate in omogočate delovanje. Kot pravijo pevci, jim brez vaše podpore, ne bi uspelo. Svoje misli pa so strnili tudi v voščilo: prihajajoče leto naj zveni v harmoničnih zvokih zdravja, veselja, kreativnih sodelovanj in razumevanja. Pa srečno!

 Brigita Zupančič-Tisovec

 

 

Ta vnos je bil objavljen v 2020. Zaznamek za trajno povezavo.